Apothekers sensibiliseren voor vaccinatie tegen griep en pneumokokken

nieuws Het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) is gestart met een sensibiliseringscampagne in verband met griep- en pneumokokkenvaccinatie.

Alle apothekers in Vlaanderen krijgen van het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) materiaal om de patiënten die bij hen over de vloer komen te sensibiliseren om zich te laten vaccineren tegen griep en/of een pneumokokkeninfectie. De VAN vindt dat de apothekers een actieve(re) rol te spelen hebben in het sensibiliseren van patiënten en speelt daar met deze campagne duidelijk op in. “De vaste apotheker speelt hoe langer hoe meer een belangrijke preventieve rol in het voorkomen van ziektes die vaak hoge kosten met zich meebrengen en zelfs kunnen leiden tot het overlijden van de patiënt. De huisapotheker kent zijn patiënten meestal goed en kan hen er dus gemakkelijker over aanspreken en hen motiveren om zich te laten vaccineren”, aldus het Vlaams Apothekers Netwerk.

De apothekers kregen folders waarin het belang van een vaccinatie wordt uitgelegd. Aan de hand van hun software kunnen ze patiënten aanspreken die behoren tot de risicogroepen die best tegen griep gevaccineerd worden. Op de website van het VAN wordt in enkele filmpjes uitgelegd hoe de apothekers dat gesprek best aanpakken.

Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram