Ex-rokers drinken minder alcohol

123-sigaret-peuk-asbak-09-16.jpg

nieuws Goed nieuws voor ex-rokers: ze drinken minder alcohol dan rokers. Een Engels onderzoek legt een verband tussen deze twee gezondheidsbedreigende substanties.

De studie toont aan dat wie in de week voorafgaand aan het onderzoek is gestopt met roken, minder alcohol drinkt. De ex-rokers zijn ook minder geneigd om te gaan “binge” drinken en hebben meer kans om te worden beschouwd als “kleine drinkers”, in vergelijking met rokers die niet proberen te stoppen.

De studie is gebaseerd op gezinsenquêtes, waarbij 6.287 personen op 31.878 hadden aangegeven te roken tussen maart 2014 en september 2015. Van hen zijn 144 deelnemers gestopt met roken in de week voorafgaand aan het onderzoek. Daarna hebben ze een vragenlijst over hun alcoholgebruik ingevuld.

De auteur van het onderzoek benadrukt dat de resultaten van de studie het vooroordeel tegenspreken dat wie stopt met roken compenseert door meer alcohol te gaan drinken. Het is daarentegen zelfs mogelijk dat wie stopt met roken alcohol vermijdt om niet te hervallen.

Laatst bijgewerkt: september 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram