Scheiden en stress is dodelijk voor mannen

nieuws Chronische stress op het werk en een scheiding kan een dodelijke combinatie zijn voor mannen, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Onderzoekers van de University of Pittsburgh School of Medicine bekeken de gegevens van 12.366 patienten die deelnamen aan een 7 jaar durend Multiple Risk Factor Intervention Trial.De resultaten worden deze wek gepubliceerd in the Archives of Internal Medicine.Van de ruim 10.000 mannen die aan het begin van het onderzoek getrouwd waren bleek dat diegenen die ook getrouwd bleven veel minder kans hadden om te overlijden aan een aantal verschillende oorzaken dan diegenen die gingen scheiden.In de 9 jaar durende follow-up van het onderzoek bleken 1505 mannen te zijn overleden welke werk-gerelateerde stress hadden, waarvan 771 aan hart- en vaatziekten. 1332 mannen overleden die gedurende het onderzoek door een echtscheiding gingen, warvan 663 aan hart- en vaatziekten.

De grootste kans op overlijden trof hen die en gingen scheiden en stress op het werk hadden. Volgens de onderzoekers is getrouwd blijven een goede bescherming tegen hart- en vaatziektes, en zeker aan te raden bij werkstress.

bron: Reuters


Laatst bijgewerkt: september 2019
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram