Plastisch chirurgen vragen verbod gevaarlijke ‘draadlift'

123-txt-plast-chir-bord-170_108.jpg

nieuws Plastisch chirurgen in Nederland waarschuwen voor de schadelijke gevolgen van de 'draadlift' of ‘threadlift’ en eisen een verbod op deze behandeling.

De threadlift of draadlift wordt bij ons door sommige dermatologen aangeprezen als een nieuwe en veilige techniek die uw huid steviger en strakker maakt.
Het is een techniek waarbij oplosbare draden oppervlakkig in de huid worden gebracht om een verstrakking van de huid te bekomen, bijvoorbeeld in het gezicht of de hals. Tijdens het oplossen van de draad vormt zich collageen in het weefsel rondom de draad. Het collageen zorgt voor een versteviging van de huid en een liftend effect.

Gevaarlijk?
Volgens de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) is deze behandeling niet veilig en niet effectief.
De behandeling met ‘threads’ is niet effectief voor het liften van weefselverzakking door veroudering en daarmee misleidend voor de consument: het effect verdwijnt vaak weer na enkele weken. Daarnaast is het materiaal waar de ‘threads’ van gemaakt zijn potentiëel onveilig. De draden worden vaak gemaakt van hetzelfde materiaal als de permanente en semipermanente fillers, die desastreuze complicaties hebben veroorzaakt in de afgelopen jaren. De draden worden als ‘oplosbaar’ verkocht, maar hebben bijvoorbeeld weerhaken om zich vast te hechten in de weefsels, wat voor aanzienlijke littekenvorming kan zorgen in het zachte weefsel van aangezicht en de hals op lange termijn.

Vaak worden ze ook toegepast onder niet-steriele omstandigheden onder de noemer ‘niet-chirurgische facelift’, ‘happy lift’, ‘lunchtimelift’ of ‘softlift’.
Threadlifts zijn volgens de NVPC kostbaar en bieden geen toegevoegde waarde boven veilige fillers en lasers voor zogeheten niet-chirurgische esthetische behandelingen.

Laatst bijgewerkt: augustus 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram