Paracetamol op de anti-dopinglijst?

nieuws Paracetamol verbetert het uithoudingsvermogen tijdens sporten in de hitte. Dat schrijven onderzoekers in het blad Exeperimental Physiology.

Het was al bekend dat Paracetamol duurinspanningen kan verbeteren door het onderdrukken van pijn. Nu blijkt dat het ook de duur van een inspanning in warme omstandigheden verlengt. Waarschijnlijk omdat Paracetamol de lichaamstemperatuur verlaagt. De mannen die paracetamol gebruikten en het langer volhielden in de hitte, bleken namelijk ook een lagere lichaamstemperatuur te hebben.

Voor het onderzoek kreeg een groep gezonde mannen een dosis paracetamol of een placebo toegediend. Daarna gingen ze met een vastgestelde snelheid in een warme omgeving fietsen. Terwijl de mannen sportten, werd hun kerntemperatuur en huidtemperatuur gemeten. Ook werd aan de proefpersonen gevraagd hoe warm ze het hadden. De mannen die paracetamol hadden geslikt, hielden het veel langer in de hitte uit.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram