Beter geen ontstekingsremmers bij verstuiking en ontsteking?

getty_pijn_ontsteking_voet_verstuiking_2023.jpg

nieuws

Wie last heeft van een verstuiking, verrekking, kneuzing of ontsteking grijpt al snel naar ontstekingsremmers om de pijn en zwelling te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat dit toch niet per se de beste manier is om zo’n kwetsuur of een ontsteking aan te pakken.

Jarenlang ging men ervan uit dat een ontsteking geneest als je de ontstekingsreacties aanpakt, maar uit alsmaar meer studies blijkt dat het remmen of onderdrukken van een ontsteking net een optimaal herstel in de weg staat. Want hoewel een ontsteking of licht fysiek trauma enkele vervelende klachten geeft - denk maar aan zwelling, warmte, roodheid en pijn – is inflammatie of ontsteking wel degelijk een nuttige reactie van ons aangeboren verdedigingssysteem. Dat heeft alles te maken met inflammatieresolutie. 

Wat is inflammatieresolutie?

Inflammatieresolutie is het gunstige proces waarbij je een ontsteking niet vroegtijdig onderbreekt, maar net volledig laat verder lopen. Het ontstekingsproces bevordert namelijk weefselherstel en verkleint het risico op een terugval en mogelijk chronische blessure.

Geneesmiddelen met een ontstekingsremmende werking kunnen dan wel snel de klachten aanpakken, maar net doordat ze het ontstekingsproces remmen, hebben ze een negatief effect op de inflammatieresolutie. Efficiënter is een behandeling die niet ontstekingsremmend of louter pijnstillend werkt, maar ook de aanmaak van opruimmechanismen stimuleert, zodat je lichaam sneller in die resolutiefase komt. 

Traumeel® werkt op deze manier, en zorgt zo mee voor een optimale wondheling en duurzaam weefselherstel. Traumeel® reguleert de ontsteking en versnelt de genezing. Er is geen gekende interactie met andere geneesmiddelen en het is zelfs veilig voor de allerjongste kinderen. Je laat de tabletten gewoon smelten in de mond, al dan niet met een slokje water, volgens de aanbevolen dosis. Traumeel Tabletten zijn vrij verkrijgbaar in de apotheek. 

ad_Traumeel_nl.png
Traumeel Tabletten verlichten spier- en gewrichtspijn bij kinderen (vanaf nul jaar) en volwassenen, en worden aangeraden bij:
  • Milde pijn en ontsteking van spieren en gewrichten
  • Milde of matige trauma’s van spieren en gewrichten
  • Een verstuiking, verrekking, blauwe plek of spierkneuzing

In samenwerking met Heel Belgium NV:
Meer info op www.traumeel.be


Laatst bijgewerkt: augustus 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram