10 Festival Survival Tips

nieuws 1. Neem je eigen eerstehulptasje mee
Wil je niets missen van de optredens? Vermijd dan de rijen aan de hulppost en breng je eigen eerstehulptasje mee. Wat stop je daar zeker in? Pleisters, tweedehuidverband, pijnstillers, een product tegen muggen én tegen jeuk na muggenbeten, een geneesmiddel tegen diarree, een tekentang en uiteraard je eigen geneesmiddelen op doktersvoorschrift. Neem je af en toe medicatie tegen bijvoorbeeld een allergie? Vergeet die dan zeker niet!

2. Sta stevig in je schoenen!
Volgens modeblogs kan je er niet omheen: slippers of rubberen laarzen zijn verplichte onderdelen van een hippe festivaloutfit. Als je echter vier dagen rondloopt met een blaar, dan kan je voet flink ontsteken. Zorg dan ook voor geschikt schoeisel. Draag gemakkelijke, stevige schoenen. Onderschat de afstanden die je aflegt op een festival niet. Van de parking naar de camping naar het terrein ben je al vlug enkele kilometers onderweg.

3. Opgepast voor teken
Gebeten? Verwijder de teek zo snel mogelijk. Laat je de teek liefst onder handen nemen door kenners? Zoek dan de Rode Kruispost op.
Tip: markeer de wonde en let de volgende dagen op. Als de wonde rood wordt, ga dan meteen naar een dokter.

4. Les je dorst met water!
Vier dagen zon, slaaptekort, alcohol en ongezond eten? Dan loert uitdroging om de hoek. Drink dus voldoende water. Drink voldoende… en daarmee bedoelen we water. Wist je dat je op veel festivals een camelbak, een thermosfles en/of water in een verstuiver mag meenemen? Handig want die kan je ter plaatse hervullen. De regel is : drink water voor de dorst en alcohol (met mate) voor je plezier.

5. Draag zorg voor je oren
Elk jaar komen ontvangen onze Rode Kruishulpposten festivalgangers met de vreemdste voorwerpen in hun oren: wc-papier, tampons, gebruikte sigarettenfilters... tegen geluidsoverlast! Wil jij je oren tijdens een festival even rust gunnen en op een efficiënte manier beschermen? Neem dan zeker (echte!) oordopjes mee. Je kan ze vaak ook of gratis krijgen tijdens het festival.

6. Bescherm jezelf tegen de zon
Wat je absoluut in je festivalrugzak moet meebrengen: zonnecrème en een petje.

7. Bescherm je tegen regen en kou
Zwarte regenwolken boven de wei? Zorg dan dat je aan een promostandje een regenjasje op de kop kunt tikken. Liever voorbereid? Neem dan een regenjas en een warme trui mee. Lange mouwen beschermen je ’s avonds ook tegen vervelende muggen. Neem zeker ook voldoende verse kleren mee. Niets zo onaangenaam als naeen druilerige koude nacht terug diezelfde klamme kleren te moeten aantrekken.

8. Safety First!
Tentsletje mag dan wel hét woord van het jaar 2010 zijn, de betekenis er achter is niet zo hip. Besluit je toch om iemand een ‘rondleiding’ te geven in je tentje? Doe dat dan veilig.

9. Kruip in de douche!
Ook al ben je op een festival, toch betekent dat niet dat het verboden is je te wassen of een propere onderbroek aan te trekken. Denk aan je eigen hygiëne en voorkom geurtjes, jeuk en infecties. Dat is niet alleen aangenaam voor jezelf, ook voor andere festivalgangers én voor onze hulpverleners.

10. Je lichtpunt in moeilijke tijden: de Rode Kruishulppost
Heb je toch blaren op de voeten, lijd je aan onderkoeling, heb je een zonnesteek opgelopen of een enkel verzwikt? De vrijwilligers van het Rode Kruis staan steeds paraat om je te helpen en te verzorgen. De hulpposten staan steeds op kritische punten opgesteld. Je kan de locaties vaak op voorhand bekijken door op de website van het festival de kaart te raadplegen. Vaak kan je er ook een mobiele applicatie downloaden met de exacte ligging. Dit is onmisbare info voor elke crisissituatie.

Laatst bijgewerkt: juli 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram