Nieuwsbrief 15 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 15 januari

Hoeveel rijst of pasta per persoon?

Naarmate we ouder worden, worden onze voedingskeuzes steeds belangrijker om gezond te blijven. Rijst en pasta zijn basisvoedingsmiddelen in veel culturen en kunnen absoluut deel uitmaken van een evenwichtig dieet als ze met mate worden geconsumeerd. Maar wat is dan de juiste portie rijst of pasta per persoon?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Sneller ziek door kou?

Als we ziek worden, komt dat door een infectie met een virus of bacterie. We worden dus niet rechtstreeks verkouden door kou. Feit is wel dat er meer verkoudheden, griep en keelpijn zijn als het koud is. Maar waarom is dat zo? Waarschijnlijk gaat het om een combinatie van factoren.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is groeipijn en wat kan je doen?

Naar schatting heeft een op vijf kinderen 's avonds of 's nachts geregeld pijn in de benen, zonder dat er een duidelijke oorzaak is. De pijn verdwijnt tegen de ochtend, maar kan na enkele dagen weer opduiken. Heeft groeipijn echt te maken met een groeischeut? En wat kan je best doen tegen groeipijn?

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: penne met zalm en prei

Een makkelijk, gezond en bovenal heerlijk gerecht dat niet alleen in een handomdraai klaar is, maar ook in de smaak zal vallen bij het hele gezin. Iets voor deze week?

Lees verder

Gezondheid.be

Welke onderzoeken tijdens een zwangerschap?

Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) pleit voor een demedicalisering van de zwangerschap. Welke onderzoeken zijn nodig, en welke enkel in geval van complicaties?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 15/01/2024 , bijgewerkt op 30/01/2024
volgopfacebook

volgopinstagram