Nieuwe website over transgenderzorg

logo-transgenderzorg-06-17.jpg

nieuws Huisartsen en andere zorgverleners kunnen voor alle informatie over transgenderzorg terecht op www.transgenderzorg.be, een nieuwe website van het Transgender Infopunt.

De website kwam er naar aanleiding van een onderzoek dat uitwees dat een derde van alle transgenderpersonen van huisarts verandert omdat die slecht reageerde op het thema of onvoldoende op de hoogte was van de mogelijke behandelingen.

'Met de website willen we huisartsen en andere hulpverleners correct informeren en vooroordelen wegnemen', verduidelijkt prof. dr. Joz Motmans, coördinator van het Transgender Infopunt. 'Zorgverleners vinden er een antwoord op veelgestelde vragen, zowel over algemene als over transspecifieke gezondheid zoals de nood aan kankerscreening, botgezondheid of diabetes. Ze vinden er ook concrete tips om een transvriendelijk onthaal te creëren en een handige zorgkaart voor eventuele doorverwijzing.'

Het Transgender Infopunt is een neutrale instantie ondergebracht in het UZ Gent. Iedereen met vragen over het transgenderthema kan er terecht.


Laatst bijgewerkt: juni 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram