5 tips om meer volume te brengen in je haardos

123-beauty-cosm-haar-7-13.jpg

nieuws Heb je zeer plat of zeer fijn haar? Met deze vijf praktische en eenvoudige tips kan je het probleem aanpakken: een borstel of kam, wat droogshampoo of het gebruik van de haardroger kunnen al voldoende zijn!

Droogshampoo

Om platliggend proper haar levendiger te maken, moet je droogshampoo aanbrengen op de haarwortels. Je haardos zal onmiddellijk volume krijgen.
Ook als je fijn en vettig haar hebt dat er troosteloos uitziet, kan je droogshampoo gebruiken. Breng het aan op de haarwortels, maar eveneens op de punten of de volledige haarlengte. Het poeder van de droogshampoo zal de vettigheid (talg) absorberen en je haren opnieuw volume geven.
Verstuif de droogshampoo op je haar en masseer je hoofdhuid met je vingers. Leg dan een verse sponsen handdoek op je haar en wrijf heel krachtig. Daarna borstel je je haar een paar keer (bij voorkeur met je hoofd naar voren gebogen) om het overtollige poeder te verwijderen. Extra volume gegarandeerd!

Een zigzag-haarscheiding

Heb je lang haar of een carré coupe, trek je scheiding dan over twee derde van je schedel in een zigzag-patroon om je haar meer volume te geven. Toupeer (crepeer) je haar achteraan (laatste derde) zodat de achterkant van je hoofd een hoger en dus volumineuzer kapsel heeft. Als er veel wind is, fixeer je het kapsel best met wat haarlak.

De haardroger

Hou tijdens het brushen of drogen van je haar, je hoofd voorover en naar beneden gebogen zodat de haarwortels worden blootgesteld aan de warme lucht en opveren. Zet de haardroger niet op een te hoge temperatuur, anders ontstaat er statische elektriciteit. Dan zijn je haren alweer moeilijk te kammen omdat ze gaan platliggen. En dat is net wat je niet wilt...

Velcro

Breng lange velcrostrips aan op nat of droog haar (naar keuze) om het volumineus en vol te maken zonder dat je het haar beschadigt of breekt. Je gebruikt best rollen in verschillende maten (laat ze 20 minuten tot een volledige nacht zitten, afhankelijk van het resultaat dat je wenst). Verwijder daarna de strips en kam je haar zacht met je vingers of een zachte borstel. Fixeer met haarlak.

Volumisers

- Gebruik bij voorkeur een haargel of een volumemousse (breng een dot aan op vochtig haar).
- Maak de haarwortels los met je vingers.
- Met de haardroger kan je het product daarna fixeren.
- Let op dat je niet te veel van het product aanbrengt. Te veel gel of mousse maakt je haardos zwaar waardoor je haar weer plat gaat liggen.
- Met haargel kan je je haar in de gewenste vorm leggen en een blijvende structuur in je kapsel brengen. Je moet gewoon de haarwortels en de lokken die je vorm wilt geven met wat gel bewerken.

auteur: Barbara Simon, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: oktober 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram