Zoenen helpt bij hooikoorts

nieuws Een lange zoensessie helpt tegen hooikoorts, zo is gebleken uit recent Japans onderzoek. Een half uur durende kus doet de hooikoortsverschijnselen verminderen, doordat de productie van histamine, het eiwit dat hooikoorts opwekt, wordt verminderd.
De Japanners voerden het onderzoek uit bij 24 mannen en vrouwen met hooikoorts. De proefpersonen werd gevraagd een half uur te kussen met hun partner, onder begeleiding van een rustig muziekje. Het experiment werd herhaald met knuffelen. Telkens werd er bloed afgenomen bij de hooikoortspatiënten. Uit het onderzoek bleek dat de zoensessies het aantal antilichamen dat de allergenen bevocht, sterk daalde. Na een uitgebreide knuffelsessie deed zo'n daling zich niet voor. Bovendien constateerden de wetenschappers dat mensen met een huidaandoening, ontstaan door allergieën, ook baat hebben bij een flinke zoensessie.

bron: nu.nl

Laatst bijgewerkt: maart 2008

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram