1 Belg op 2 durft niet te reageren bij een hartstilstand

123-logo-durf-redden-03--16.jpg

nieuws Jaarlijks zijn in België 10.000 mensen het slachtoffer van een hartstilstand buiten een ziekenhuis: op straat, op het werk of thuis. Minder dan 10% van hen overleeft het. Van diegenen die een hartstilstand overleven, hebben 4 op 5 dit te danken aan enkele eenvoudige handelingen. Het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) zou het aantal overlevers naar meer dan 50 % kunnen tillen.

Maar 1 Belg op 2 weet niet wat een AED is en 70 % weet niet hoe die te gebruiken.
Daarom lanceert de Belgische Cardiologische Liga de 4de editie van de HartRidders om de grootste community van « redders-geredden » te creëren. Dit wil zeggen mensen die het aangedurfd hebben een leven te redden door juist te handelen, of die een hartstilstand overleefden dankzij die juiste handelingen, om hun getuigenissen te delen en landgenoten aan te moedigen te reageren in het geval van een soortgelijke situatie.
.
De emotionele getuigenissen van zowel redders als geredden moeten het grote publiek aanmoedigen om de sleutelelementen van de overlevingsketen te kennen en in de praktijk te kunnen toepassen :
• 112 bellen
• Hartmassage
• Defibrilleren


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram