Nieuwe overheidscampagne zet Nutri-Score in de kijker

afb-nutriscore04-19.png

nieuws

De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid heeft een publieke communicatiecampagne gelanceerd om de bekendheid van het Nutri-Score logo te vergroten. 
Nutri-Score is een logo dat informatie geeft over de voedingswaarde.

Het systeem, ontwikkeld door Santé Publique France, werd overgenomen door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, die het systeem ook ondersteunt. Het logo Nutri-Score staat vermeld op de voorkant van verpakkingen om je beter te informeren over de voedingswaarde van voedingsmiddelen. Het Nutri-Scoresysteem bestaat uit een 5-kleurenschaal met 5 letters van A tot E. Deze geven aan of de voedingsmiddelen de voorkeur verdienen of de consumptie ervan beperkt moet worden. 

Uit een onderzoek in Frankrijk bleek dat de Nutri-Score ervoor zorgt dat consumenten gezondere producten in hun winkelkarretje stoppen.

De sterkte van het Nutri-Score logo is tweeledig: enerzijds helpt zij consumenten betere keuzes te maken en anderzijds moedigt zij de levensmiddelenproducenten aan om de voedingskwaliteit van levensmiddelen voortdurend te verbeteren door herformulering van producten (met minder calorieën, suikers, zout en vetten) en door de keuze van ingrediënten.

Lees meer over de achtergrond van Nutriscore
Meer weten over de Nutri-Score? Surf naar www.nutriscore.be


Laatst bijgewerkt: mei 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram