Nieuwe afslankpil op komst

nieuws Een expertencomité van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft zopas het licht op groen gezet voor de goedkeuring van een nieuw afslankpil, naltrexone/bupropion (merknaam: Contrave). Verwacht wordt dat de pil begin volgend jaar door de FDA zal worden toegelaten. In Europa is deze pil nog niet goedgekeurd, maar via allerlei websites kan ze wel gekocht worden.

Contrave is een combinatie van twee geneesmiddelen: naltrexone dat gebruikt wordt bij alcoholverslaving en Bupropion, een antidepressivum dat ook gebruikt wordt bij rookstop. Voor zover bekend zijn de effecten op het gewicht eerder beperkt: ongeveer 60% van de mensen die het middel kregen verloren gemiddeld 5 tot 10% van hun gewicht. Contrave zou ook een gunstig effect hebben op het bloedsuikergehalte en het cholesterolgehalte. Maar het zou wel de bloeddruk verhogen. Over de effecten op langere termijn is niets bekend.


Laatst bijgewerkt: mei 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram