Doe de gratis COPD-test

nieuws Al ruim 200.000 mensen hebben op internet de COPD-risicotest gedaan van het Nederlandse Astma Fonds (binnenkort Longfonds) en weten nu of ze risico lopen op de longziekte COPD. De test is ontwikkeld in samenwerking met het Maastricht UMC+

COPD is een ongeneeslijke longziekte, waarbij de longen steeds verder achteruit gaan. Dat kan leiden tot werkloosheid, ziekenhuisopnames en zelfs overlijden. COPD begint vaak met een onschuldig hoestje, maar langzaam gaan de longen verder achteruit. Mensen met COPD krijgen het steeds vaker benauwd. Traplopen voelt als het beklimmen van een berg. Aankleden kost steeds meer moeite. Op den duur kunnen mensen met COPD zelfs 24 uur per dag afhankelijk worden van extra zuurstof.
Sinds een jaar roept het Astma Fonds mensen op om gratis de COPD risicotest in te vullen. Inmiddels deden ruim 200.000 mensen dat.

De test bestaat uit tien vragen en is te vinden op www.astmafonds.nl. Wie een hoog risico loopt, krijgt het advies om naar de huisarts te gaan. Die kan uitsluitsel geven over de diagnose.


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram