Harde werkers drinken meer

Laatst bijgewerkt: februari 2015
123-werken-job-stress-psych-170-01.jpg

nieuws Wie meer dan 48 uur per week werkt, grijpt meer naar de fles dan wie minder uren klopt. Riskant alcoholgebruik (meer dan 14 glazen per week voor vrouwen en 21 voor mannen) komt vaker voor bij workaholics dan bij mensen met een standaardwerkweek. Dat blijkt uit een studie in het BMJ onder ruim 330.000 mensen in veertien landen. De kans op riskant alcoholgebruik lag 13% hoger bij mensen die tussen 49 en 54 uren per week werkten en 12% bij wie meer dan 55 uren werkte, in vergelijking met mensen die tussen 35 en 40 uur werkten.

Hoewel een drankje de stress van een drukke werkdag kan verminderen, levert riskant alcoholgebruik juist vaak problemen op bij het werk: slechtere prestaties, een groter ziekteverzuim en arbeidsongevallen. Bovendien verhoogt overmatig drinken de kans op gezondheidsproblemen als leverziekten, kanker, beroerten, hart- en vaatziekten en psychische stoornissen.


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram