Alcoholtesters op de toog

nieuws Een privébedrijf (SIVV, 'Samen instaan voor veiligheid') neemt het initiatief om gratis alcoholtesters te verspreiden in cafés. Het gaat hierbij niet om de wegwerptesters, maar om professionele toestellen zoals de politie die ook gebruikt. Het biedt cafébazen de mogelijkheid om te sensibiliseren, zonder daarom voor politieman te moeten spelen.

Klanten die twijfelen of ze een glas te veel op hebben kunnen zichzelf testen voor een kleine bijdrage (2 euro). Ofwel vertrekken ze daarna met een veiliger gevoel, ofwel blijven ze nog wat langer om een paar watertjes of frisdranken te drinken.
Heel wat cafébazen reageren enthousiast en er is reeds een wachtlijst voor de aanvragen. Het kost de cafés niets, want ze mogen de toestellen gratis gebruiken.


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram