De pil wordt te weinig gebruikt voor behandeling acne

123-ac-de-pil-2-10-18.png

nieuws De anticonceptiepil wordt te weinig voorgeschreven in de behandeling van Acne, ondanks de bewezen gunstige effecten. Dat blijkt uit een onderzoek voorgesteld op de jaarvergadering van de American Academy of Dermatology.

Uit het onderzoek bleek dat de pil over een periode van 15 jaar slechts bij 3,3% van de vrouwelijke acnepatiënten werd voorgeschreven. Isotretinoïne, een geneesmiddel dat alleen bedoeld is voor ernstige acne en dat heel wat bijwerkingen kan hebben en niet aan vrouwen met kinderwens mag worden voorgeschreven, wordt daarentegen meer voorgeschreven (aan 4,7% van de vrouwen). Dermatologen schreven voor 4,5% van de vrouwen isotretinoine voor, en slechts aan 2,6% de pil. Bovendien bleek dat een minderheid van de vrouwen die isotretinoïne namen ook de pil voorgeschreven kregen, terwijl dat product gevaarlijk is voor vrouwen met kinderwens en zwangeren.


Laatst bijgewerkt: oktober 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram