De leukste educatieve apps voor peuters (vanaf 2 jaar)

123_m_ipad_kind_app_schermtijd_2020.jpg

dossier Uiteraard moet je de schermtijd van je peuter beperken, maar als hij dan toch even de tablet krijgt, kies je maar beter voor een app die goed is voor z'n ontwikkeling. Zoals deze bijvoorbeeld.

Lees ook: Zo kan je de taalontwikkeling van je kindje stimuleren tijdens spelletjes

Bimi Boo Kids

Bimi Boo Kids heeft een hele reeks apps. De ene focust op vormen en kleuren, een andere op cijfers, in nog een andere kan je peuter zelfs piano leren spelen, maar wij verkiezen ‘Peuterspellen voor 2-5-jarigen’ waarin basisvaardigheden worden aangescherpt. Denk maar aan hand-oogcoördinatie, fijne motoriek, logisch denken en visuele waarneming.

Fundels

Bij Fundels komen prentenboeken tot leven op een interactieve manier: via teken-, speel- en doe-activiteiten, op maat van kinderen vanaf 2 jaar.

Tiny Hands

Tiny Hands heeft een reeks Engelstalige apps, maar de oefeningen spreken voor zich: van groot naar klein rangschikken, dingen sorteren, kleuren herkennen… Zo’n 5 euro om de app volledig te unlocken, maar volgens veel mama’s absoluut z’n prijs waard.

Nijntje Educatieve Spelletjes

Nijntje Educatieve Spelletjes bevat 28 educatieve spelletjes voor peuters en kleuters. Puzzels en doolhoven, geheugenspelletjes, visuele en muziekspelletjes enzovoort. De app biedt wel uren en uren speel- en leerplezier. Niet aan een stuk, uiteraard.

Thuis bij Muis

Thuis bij Muis is een interactieve voorleesapp voor 2-jarigen met, geef toe, toch wel de leukste naam uit de rij. De verhalen in de app zijn ingesproken, maar je kan ze ook zelf voorlezen natuurlijk. Zo gaat Muis pannenkoeken bakken, zich verkleden, buiten spelen met Beer… De app is gratis, en er komt regelmatig een nieuw verhaaltje bij.

Jop

Jop maakt heel wat mee, verspreid over verschillende apps die zowel helpen bij de ontwikkeling als bij het aanbrengen van structuur: ‘Jop gaat slapen’ maakt het avondritueel plezanter, ‘Jop gaat eten’ betrekt je peuter bij het hele proces van eten kopen tot eten koken en de tafel afruimen. Educatief gezien zijn ‘Jop’s Puzzels’ en ‘Jop zoekt dezelfde’ het interessantst. Ook Jop vraagt enkele euro’s voor zijn digitale diensten, en terecht.


Lees ook: Zo kan je schermtijd gebruiken om de taalontwikkeling bij je kindje te stimuleren

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: oktober 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram