ad

Handige wistjedatjes voor in de keuken: hoe scheid je geel en wit van een ei?

Laatst bijgewerkt: december 2019
123-gebroken-ei-04-18.jpg

nieuws

Een ei breken, geel en wit scheiden en vooral geen stukjes eierschaal achterlaten … het is niet iedereen gegeven. 
De eerste kopzorgen beginnen al bij stap één: het ei feilloos breken. En daarna komt de grootste uitdaging: de dooier van de ene halve eierschaal naar de andere overhevelen tot alle eiwit is afgedropen zonder dat er stukjes eierschaal afbrokkelen. 

Vergeet het hele gedoe, er bestaat een supersimpele methode. 
  • Breek het ei op de bodem van een kommetje of een diep bord en laat de hele inhoud - wit en geel - erin lopen. 
  • Maak daarna je vingers nat en vis het eigeel eruit.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub