Hamburger met een slaatje van rode biet en veldsla

Laatst bijgewerkt: juni 2018
123-rode-biet-06-18.jpg

recepten Ingrediënten voor 3 personen
3 (entrecôte) hamburgers, 1 el boter of ghee, 1 rode biet beetgaar gekookt, 1 stuk rammenas, 100 g veldsla, ½ bakje postelein (enkel de blaadjes, maar hou de steeltjes voor een posteleinsoep), 2 à 3 lente-uien, 1 handvol rucola, een paar takjes platte peterselie, 1 stukje blauwaderkaas (stilton of shropshire of Franse bleu)en een half appeltje in stukjes gesneden.
Voor de vinaigrette: 3 el olijfolie, anderhalve el appelazijn, peper, fleur de sel.

Bereiding
- Voor het slaatje: pel de rode biet en snij ze in blokjes. Let op want het sap is wel zeer mooi van kleur, maar het maakt vlekken die hardnekkig zijn! Snij de rammenas in brunoise (kleine blokjes) en snij de lente-ui en rucola in reepjes. Maak de veldsla en de posteleinblaadjes schoon. Meng alles en verbrokkel de kaas erover.
- Voor de vinaigrette: meng alle ingrediënten. Gebruik niet te veel olijfolie (voor de calorieën!), de kaas maakt het slaatje ook al smeuïg. Doe de vinaigrette net voor het serveren op het slaatje.
- Voor de hamburgers: bak de hamburgers in een klontje boter of ghee.

Info
Een entrecôte hamburger wordt gemaakt van versgemalen entrecôte biefstuk en smaakt heerlijk. Vind je die niet bij je slager, dan kan je ook zelf een lekkere hamburger maken op basis van fijngemalen entrecôte/biefstuk. Of vraag aan je slager om dat voor je te doen!

Tip
De rode biet kook je best de dag ervoor gaar want dat neemt wel wat tijd in beslag. Zet de biet helemaal onder water, laat ze zachtjes koken en prik erin met een spies om te voelen of ze beetgaar is. Laat ze afkoelen in het kookvocht.
Je kunt ook voorgekookte rode biet kopen, maar vers is ze nog zo lekker!

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 05/07/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt