Je wenkbrauwen kleuren zonder zeuren

Laatst bijgewerkt: October 2016
123-wenk-ogen-cosm-5-12.jpg

tips Je wenkbrauwen kleuren, het kan best een lastig karweitje zijn… Vrouwen, maar ook steeds meer mannen, kleuren hun wenkbrauwen om verschillende redenen: om de kleur van de wenkbrauwen aan te passen aan die van hun haarkleur, om grijs wordende wenkbrauwen weg te werken, of gewoonweg om hun looks te veranderen. Dit zijn enkele onmisbare tips om je wenkbrauwen in een wip te kleuren zonder dat er onesthetische sporen achterblijven …

De voorzorgsmaatregelen
- Maak je haar vast voor je eraan begint, zo vermijdt je dat je haren in je ogen vallen. Maak een staart, steek je haar vast met een speld of doe een haarband aan…
- Kleur je je wenkbrauwen voor de eerste keer of gebruik je een nieuw product, test dan eerst of je niet allergisch bent voor het product: breng 24 uren ervoor een beetje wenkbrauwkleursel aan op je nek of in de holte van je elleboog. Als een van deze zones daardoor geïrriteerd wordt, ben je misschien wel allergisch voor een bestanddeel van de verf. Dan gebruik je het product beter niet voor je wenkbrauwen. Consulteer in dat geval een dermatoloog of test een ander product uit.

De verstillende stappen
- Epileer je wenkbrauwen met een pincet of met was voor je de verf aanbrengt. Je wenkbrauwen moeten mooi gelijk zijn en er mogen geen wilde haartjes opspringen. Pas op met huidwondjes: vermijd dat ze met het product in contact komen.
- Reinig je ogen, wenkbrauwen en de contouren van je ogen met een geschikte ontschminker. Spoel ze daarna met helder water want de verf moet op een gereinigde huidzone worden aangebracht.
- Bereid de verf volgens de instructies op de verpakking of bijsluiter. Pas op, ze verschillen van product tot product, maar het resultaat is identiek. De verf moet de textuur hebben van een dikke pasta. Als ze te vloeibaar is, riskeer je dat ze in je ogen loopt en onvoldoende op je wenkbrauwen inwerkt. Ga voor natuurlijke producten zonder ammoniak.
- Smeer rondom je wenkbrauwen een fijne streep vaseline en leg ze goed dik. Gebruik hiervoor een wattenstaafje. De vaseline vormt een soort grens die je huid beschermt tegen verfstrepen of –sporen.
- Breng daarna met behulp van de applicator (die normaal gezien in de verpakking zit) de verf aan. Zit er geen applicator bij, gebruik dan een wattenstaafje of een klein borsteltje waarmee je je wenkbrauwen borstelt om de haartjes in de juiste richting te leggen. Neem met de applicator een klein dopje verf en breng ze gelijkmatig aan op beide wenkbrauwen. Zorg ervoor dat elke wenkbrauw volledig met verf bedekt is.
De inwerktijd varieert van merk tot merk, maar over het algemeen is die zo’n 15 à 20 minuten. Volg gewoon de instructies die op de bijsluiter van het product vermeld staan.
- Verwijder de verf daarna met een wattenschijfje en sluit daarbij je ogen om te vermijden dat er verf in terechtkomt. Dep daarna je wenkbrauwen met een papieren zakdoek.
- Was je gezicht, je wenkbrauwen en je oogcontouren opnieuw en gebruik nu zeep of een zachte reinigende lotion. Verwijder daarbij alle resterende sporen van vaseline en verf rond je ogen en op je wenkbrauwen. Gebruik zeker geen eau de cologne of alcoholhoudende producten.

Om de eerste witte haartjes te camoufleren kan je ook een wenkbrauwpotlood in de gewenste kleur gebruiken.

bron: Barbara Simon
verschenen op : 16/10/2016 , bijgewerkt op 17/10/2016

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt