Geen alcohol tijdens zwangerschap en borstvoeding

f-logo-aff-zw-alcoh-fed-ov-11-181.png

nieuws

Minister van Volksgezondheid en de FOD Volksgezondheid lanceren een campagne met als titel: “Tijdens de zwangerschap en de borstvoeding is het gebruik van alcohol schadelijk voor de gezondheid van uw baby ”. 

Volgens de meest recente Belgische gegevens gebruikt bijna een derde van de vrouwen alcohol tijdens de zwangerschap en 43 procent tijdens de borstvoedingsperiode. Eén op de tien vrouwen drinkt minstens één keer alcohol per week. Deze cijfers zijn niet onschuldig. Er bestaat nog heel wat onduidelijkheid over de risico’s verbonden aan alcoholgebruik gedurende de zwangerschap en de borstvoedingsperiode. Zorgverleners en toekomstige ouders hebben soms een verschillende visie over het gebruik van alcoholische dranken.

Om de zorgverleners te ondersteunen om een duidelijke boodschap te brengen en het probleem in hun dagelijkse praktijk aan te pakken, lanceert de federale overheid de nieuwe campagne. Een onderzoek dat in 2015 werd uitgevoerd door de FOD Volksgezondheid, toonde duidelijk aan dat zorgverlenershulpverleners niet over de nodige middelen beschikten om het probleem, dat dikwijls een taboe is, met hun patiënten te bespreken.

Affiches zullen te zien zijn in wachtkamers en ziekenhuizen. Het doel is om een duidelijke boodschap te brengen: Drink geen alcohol bij een zwangerschapswens, tijdens de zwangerschaps- en borstvoedingsperiode. Alle huisartsen, gynaecologen, verloskundigen en ziekenhuisdirecteuren ontvangen de komende dagen een brief met campagnemateriaal.

Laatst bijgewerkt: mei 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram