Over vruchtbaarheidsonderzoeken: Baby's gevraagd

boeken-interviews Als zwanger worden niet van zelf gaat, stort voor vele jonge koppels de wereld in. De maandenlange vruchteloze pogingen wegen zwaar. De stap naar de medische hulpverlening brengt nieuwe hoop. Artsen kunnen vandaag veel, ook op het vlak van vruchtbaarheidsonderzoeken en -behandelingen. Maar vaak wordt het opnieuw een periode van geduld uitoefenen, een opeenvolging van hoop en desillusie, een periode die voor een aantal koppels uiteindelijk wordt beloond, voor sommige ook niet. Ook lesbische vrouwen en vrouwen die Bewust Ongehuwde Moeder (BOM) willen worden, doen vaak beroep op de mogelijkheden die de medische wereld voor hen biedt. Baby’s gevraagd! biedt een helder overzicht van de mogelijkheden en beperkingen van vruchtbaarheidsbehandelingen. Het team van het Fertiliteitcentrum van de Universitaire Ziekenhuizen Leuven, dat al jarenlang expertise en ervaring heeft in dat domein, bekijkt de problematiek van verminderde vruchtbaarheid in al haar facetten. Naast de medische aspecten en de invloeden van lifestyle, belichten de auteurs ook enkele ethische en juridische invalshoeken. Ze wijzen eveneens op de stress en de spanning die deze problematiek vaak met zich brengt.Dit boek wil een wegwijzer zijn, een bron van begrijpbare, correcte informatie voor koppels met vruchtbaarheidsproblemen, lesbische vrouwen of toekomstige BOM’s. Maar ook voor hun omgeving en de bredere bevolking, zodat de kinderwens van deze mensen en de medische realisatie ervan, ook voor hen duidelijk wordt.

Over de Auteur

THOMAS D’HOOGHE is hoogleraar aan de K.U.Leuven. Hij is gynaecoloog, gespecialiseerd in de reproductieve geneeskunde, en coördinator van het Leuvens Universitair fertilteitscentrum dat in 2004 als eerste centrum in de Benelux het iso 9001:2000 certificaat ontving voor kwaliteitsmanagement. Sinds 2001 is hij editor-in-chief van het internationale wetenschappelijke tijdschrift Gynecologic and Obstetric Investigation.PAUL ENZLIN is deeltijds docent en onderzoeker verbonden aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen (K.U.Leuven). Hij ontwikkelde als pedagoog en seksuoloog een bijzondere interesse rond de invloed van medische aandoeningen op het seksueel functioneren. Hij is als onderzoeker rond psychosociale aspecten van fertiliteitsbehandeling verbonden aan het Leuven Universitair Fertiliteitscentrum.DIRK VANDERSCHUEREN is buitengewoon hoogleraar aan de K.U.Leuven. Hij is endocrinoloog-androloog , verantwoordelijk voor het klinisch zorgprogramma andrologie aan de Universitaire Ziekenhuizen Leuven.

Baby`s gevraagd! Over de beperkingen van vruchtbaarheidsbehandelingen - Thomas D`Hooghe, Paul Enzlin, Dirk Vanderschueren - Uitgavejaar: 2005 - Uitgeverij ACCO - ISBN: 9033458063 - € 22.00


Laatst bijgewerkt: oktober 2005

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram