Oudere vrouwen ongelukkig met man

nieuws Volgens een studie uit Australië in het vakblad Developmental Psychology voelen oudere vrouwen zich het minst gelukkig als ze samen met hun echtgenoot zijn. Bijna 70 procent van de vrouwen was weduwe, maar zij rapporteerden toch een gelukkiger gevoel dan de vrouwen van wie de man nog leefde. Vrouwen zijn zelfs gelukkiger als ze alleen zijn, dan wanneer ze hun man naast zich weten.

Voor mannen maakt het allemaal niet zo veel uit. Ze zijn het gelukkigst met vrienden, gevolgd door familie en hun vrouwen. Maar de verschillen in geluksgevoel zijn niet zo groot. Vrouwen waren het gelukkigst met hun familie, gevolgd door vrienden. Of er iemand van thuiszorg langs komt, maakt bij mannen noch vrouwen een groot verschil in hun geluksgevoel.

De onderzoekers hebben niet aan de vrouwen gevraagd waarom ze zo ongelukkig waren in het bijzijn van hun mannen, maar ze vormden wel een theorie. Die luidt dat vrouwen vaak met iets oudere mannen samen zijn. Die worden dus eerder krakkemikkig en behoeven zorg. Die wordt vrijwel altijd gegeven door de vrouwen, zo schrijven ze.

bron: www.faqt.nl

Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram