Ken uw reumamedicatie

123-dr-oz-reuma-hand-02-18.jpg

nieuws

Omdat bijsluiters niet altijd goed te begrijpen zijn voor reumapatiënten lanceren de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) en het Reumafonds medicatiefolders voor veertig soorten reumamedicatie. 

De medicatiefolders zijn speciaal geschreven voor mensen met reuma vanuit hun perspectief. In begrijpelijk taal staat beschreven hoe het medicijn werkt, voor welke aandoeningen het kan worden gebruikt, welke bijwerkingen er zijn en praktische tips. De folders spelen in op de behoefte aan goede informatie voor veilig medicijngebruik en vormen een aanvulling op de bijsluiter.

Volgens de NVR en het Reumafonds duurt het soms een paar maanden voordat patiënten de positieve effecten merken van een geneesmiddel, juist daarom moeten patiënten goed begrijpen hoe de geneesmiddelen worden gebruikt.

In begrijpelijke taal staat beschreven hoe het medicijn werkt, voor welke aandoeningen het kan worden gebruikt en welke bijwerkingen er zijn. Ook vermelden de folders praktische tips om therapietrouw en kwaliteit van leven te bevorderen.
Op de website van het Vlaamse Reumanet vindt u een beknopte introductie over het gebruik van biologische medicatie bij reuma. 

Bron
https://home.reumafonds.nl/brochures
http://www.reumanet.be/sites/default/files/dossier%20biologicals%20versie%2009-2017%20_%20DEF2.pdf


Laatst bijgewerkt: februari 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram