Over Osteoporose: de preventie en behandeling van botontkalking

Osteoporose.jpg

boeken-interviews Osteoporose is de belangrijkste oorzaak van arm-, dij- en wervelbreuken bij mensen vanaf 65 jaar. En toch is het verzwakken van de botten geen normaal ouderdomsverschijnsel. Osteoporose is een botziekte, waarbij langzaam steeds meer kalk uit de botten verdwijnt. Uiteindelijk kan het bot hierdoor zo verzwakken, dat het bij een onschuldige val of zelfs zomaar breekt.

Valt er iets te doen aan osteoporose? Is het een ziekte die alleen vrouwen treft? Of ook mannen? Hoe kan het ontstaan van osteoporose voorzien of voorkomen worden? Welke klachten wijzen op osteoporose? Dit boek geeft heldere antwoorden op deze en vele andere vragen.

Correcte gezondheidsinfo is belangrijk voor patiënten en hun omgeving. Inzicht in oorzaken, gevolgen en medische behandelingen vormt vaak de eerste stap in een goede aanpak van het gezondheidsprobleem.

Osteoporose maakt deel uit van de referentiereeks in de patiëntenvoorlichting. De reeks kwam tot stand met medewerking van patiëntenorganisaties, huisartsen en specialisten.

Reeds verschenen in deze reeks:
Allergie - Cholesterol - Depressie – Diabetes – Hoge bloeddruk - Obesitas en overgewicht

Over Osteoporose: de preventie en behandeling van botontkalking - Dr. Coen Netelenbos en Wiebe Braam
Uitgeverij Davidsfonds/Leuven - ISBN 90 5826 261 8 - Richtprijs € 12,95 - Verkrijgbaar in de boekhandel


Laatst bijgewerkt: november 2005

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram