Pijn bespreekbaar maken, helpt

nieuws Eén op vier Belgen krijgt eens in zijn of haar leven te maken met pijn die langer aanhoudt dan 6 maanden. Ongeveer 200.000 mensen in België leven voortdurend met chronische pijn. Het is een afzonderlijke ziekte met zijn eigen specifieke problemen en zijn eigen verwikkelingen.

De Pijnlijn wil mensen met chronische pijn, hun familieleden en kennissen een luisterend oor bieden, de kans geven op verhaal te komen. Praten over pijn helpt. Dit kan vanaf nu telefonisch, en indien gewenst anoniem. Het is een aanvulling voor het lotgenotencontact dat georganiseerd wordt door de verenigingen die zijn aangesloten bij de Vlaamse Pijnliga. De vrijwilligers van de pijnlijn hebben zelf heel wat ervaring met pijn. Ervaren dat je niet de enige bent door contact met een lotgenoot kan een hele troost zijn.
Problemen delen kan een impuls geven aan je zelfvertrouwen en is vaak een eerste stap naar het vergroten van je eigen mogelijkheden.

Wanneer kan je de pijnlijn bereiken?
De Pijnlijn 078-159 160
Maandag van 18u tot 20u
Vrijdag van 9u tot 11u
Behalve op feestdagen

Meer info
www.ziekenzorg.be/cmz/nl/100/ariadne/vlaamse_pijnliga/index.jsp


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram