Bingo is medicijn voor ouderen

Laatst bijgewerkt: augustus 2001

nieuws Bingo kan ouderen helpen om hun mentale alertheid intact te houden. Dat zeggen onderzoekers van Southampton University in Engeland. Bij Bingo moeten de spelers in staat zijn om snel een aantal nummers te controleren en het vereist ook een snelle hand-oogcoördinatie. Dat zijn nu precies twee vaardigheden die bij het ouder worden verslechteren.
Zij onderzochten ook schaken en bridge, maar daarbij wordt vooral een beroep gedaan op aangeleerde handelingen die eindeloos moeten worden herhaald, terwijl bij bingo 'reactieve mentale vaardigheden' nodig zijn. Mentale achteruitgang op oudere leeftijd is onvermijdelijk, net zoals fysieke achteruitgang, stellen de onderzoekers. Maar het proces kan worden vertraagd door bepaalde vaardigheden te blijven trainen en mentaal actief te blijven. Bijkomend voordeel is dat het een spel is dat in groep wordt gespeeld en dat het voor veel bejaarden vaak een van de enige ontspanningsmogelijkheden is waarbij ze in contact komen met leeftijdsgenoten.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram