Bingo is medicijn voor ouderen

nieuws Bingo kan ouderen helpen om hun mentale alertheid intact te houden. Dat zeggen onderzoekers van Southampton University in Engeland. Bij Bingo moeten de spelers in staat zijn om snel een aantal nummers te controleren en het vereist ook een snelle hand-oogcoördinatie. Dat zijn nu precies twee vaardigheden die bij het ouder worden verslechteren.
Zij onderzochten ook schaken en bridge, maar daarbij wordt vooral een beroep gedaan op aangeleerde handelingen die eindeloos moeten worden herhaald, terwijl bij bingo 'reactieve mentale vaardigheden' nodig zijn. Mentale achteruitgang op oudere leeftijd is onvermijdelijk, net zoals fysieke achteruitgang, stellen de onderzoekers. Maar het proces kan worden vertraagd door bepaalde vaardigheden te blijven trainen en mentaal actief te blijven. Bijkomend voordeel is dat het een spel is dat in groep wordt gespeeld en dat het voor veel bejaarden vaak een van de enige ontspanningsmogelijkheden is waarbij ze in contact komen met leeftijdsgenoten.


Laatst bijgewerkt: augustus 2001

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram