Nieuwsbrief 7 november

Laatst bijgewerkt: november 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 7 november

Spinnenbeten: hoe herken je ze en wanneer moet je naar de dokter?

Slechts enkele spinnensoorten hebben giftanden die lang genoeg zijn om de menselijke huid binnen te dringen en gif dat sterk genoeg is om mensen te verwonden. In België laten enkel de waterspin, de roodwitte celspin en de grotere spoorspinnen pijnlijke beten achter. Hoe herken je ze?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Menopauze en voeding: wat kan je eten om de symptomen te verlichten?

Opvliegers, nachtelijk zweten… De menopauze brengt verschillende kwalen met zich mee. Met de juiste voeding kan je echter de symptomen die met de menopauze gepaard gaan fel verlichten. Welke ingrediënten je best uit je dieet kan schrappen en welke je best toevoegt? Een overzicht.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe weet ik of ik baarmoederfibromen of endometriose heb?

Endometriose en baarmoederfibromen hebben bepaalde symptomen gemeenschappelijk, zoals pijnlijke of zware menstruaties, buikpijn en vruchtbaarheidsproblemen. Ze hebben echter niet dezelfde oorzaken en worden bovendien niet op dezelfde manier behandeld. Daarom is een juiste diagnose cruciaal.

Lees verder

Gezondheid.be

PRP: Haargroei stimuleren met plasma-injecties in de hoofdhuid

Bloedplaatjesrijk plasma (PRP) is een relatief nieuwe behandeling die artsen gebruiken bij haaruitval. Een PRP-behandeling zou weefselherstel versnellen en zo nieuwe haargroei bevorderen, al is het wetenschappelijk bewijs voor deze behandeling nog vrij beperkt.

Lees verder

Gezondheid.be

Wanneer is het tijd om het tutje weg te nemen of af te bouwen?

Baby's hebben van nature een grote zuigbehoefte. Ze worden niet voor niets zuigelingen genoemd. Een tutje kan helpen om aan die grote zuigbehoefte te voldoen, maar wanneer is het tijd om het tutje weg te nemen? We vroegen het aan logopediste Bregje Hoogmartens.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 07/11/2023 , bijgewerkt op 13/11/2023
volgopfacebook

volgopinstagram