Tabak is schadelijk voor een optimaal seksleven

123-brandende-sigar-rook-09-16.jpg

nieuws In heel wat films staat de sigaret synoniem voor glamour en verleiding. Iedereen kent wel zo’n beeld van een mooie verleidster omgeven door rook, terwijl ze, een sigaret in haar elegante hand, praat met haar hartendief.
De werkelijkheid is echter totaal anders: tabak schaadt je seksleven op meerdere manieren.

• Tabak tast de reukzin aan. Daardoor kunnen bepaalde seksuele hormonen (de feromonen) minder goed waargenomen worden. Deze feromonen zijn belangrijke lustopwekkers. Voorts mag je niet vergeten dat rokers een slechte adem en gele tanden kunnen hebben, nog obstakels die de lust doen afnemen. Volgens een studie bedrijven koppels bij wie de man meer dan 30 sigaretten per dag rookt, twee keer minder de liefde dan niet-rokers.

• Dat tabak de diameter van de aders verkleint, is goed geweten. Maar wat rokers minder beseffen, is dat ook de kleine bloedvaatjes in de geslachtszone daaronder lijden. Bij vrouwen betekent dat een daling van het vaginaal vocht. Vanaf een zekere leeftijd kan dat problemen opleveren. Bij seksuele opwinding komt er vaginaal vocht vrij, maar vrouwelijke rooksters lopen dus meer risico op vaginale droogte. Bij rokende mannen zal vanaf de leeftijd van 40 jaar de erectie dalen in kwaliteit,.

Laatst bijgewerkt: september 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram