Tajine van okra, spinazie en zoete aardappel
recepten
Recept Tajine van okra, spinazie en zoete aardappel
Het recept van deze vegetarische tajine komt uit het kookboek ‘Wereldse groenten’ van de bekende Londense kok Paul Gayler (Uitg. Schuyt & co, 2000).
Nodig voor vier:
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemalen komijn
350g zoete aardappelen met oranje vruchtvlees, geschild en in stukken gesneden
1,5 theelepel harissa
1 eetlepel tomatenpuree
350g jonge okrapeulen
400g tomaten uit blik, uitgelekt
5 dl kippen- of groentenbouillon
3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
150g verse spinazie
zout en versgemalen zwarte peper
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin ui, knoflook, gemalen koriander, komijn en zoete aardappelen op matig vuur gedurende vijf minuten.
Zodra het mengsel begint te kleuren, voeg je harissa en tomatenpuree toe en laat twee minuten meebakken, doe er dan de okrahulzen bij, roer goed en laat nog twee minuten bakken.
Voeg dan de tomaten toe, de bouillon en de verse koriander. Laat aan de kook komen, draai het vuur op de laagste stand en laat de okra in een tiental minuten gaar sudderen.
Het resultaat is een dikke saus. Voeg de spinazie toe en laat nog 2 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met gekookte rijst die eventueel met saffraan is gekruid.