Astma en kinderen

nieuws Astma blijft een zware stempel drukken op het leven van astmatische kinderen en adolescenten en ook van hun ouders: sportactiviteiten, schoolresultaten, en zelfs het beroepsleven van de ouders gaan gebukt onder het juk van astma. Dat blijkt uit een onderzoek van de Dienst Kinderpneumologie van de UCL (Mont-Godinne) en Dr. Potvin, longspecialist aan het Sint-Augustinusziekenhuis.
Meer dan 1 op 2 kinderen met astma (58 %) heeft last van frequent nachtelijk hoesten. Astma vormt de voornaamste oorzaak van afwezigheid op school. 1 op 2 volwassenen (51 %) ondervindt slaapstoornissen. Niettegenstaande de ernstige weerslag van de ziekte volgt slechts 14 % van de jongeren en 36 % van de volwassenen correct hun behandeling. Ook wijzen de resultaten op een gebrekkige kennis over astma: zo weet bijna 1 op 2 adolescenten en 1 op 3 volwassenen niet dat astma een ontstekingsziekte is.

zie ook rubriek astma

zie ook rubriek astma


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram