Gezonder leven? Doe de leefstijlstest.

Laatst bijgewerkt: mei 2021

nieuws Steeds meer mensen krijgen diabetes (suikerziekte), hart-en vaat ziekten en nierschade. Dit komt door roken, niet gezond eten of te weinig bewegen. Ook erfelijke factoren kunnen een rol spelen. Deze chronische ziekten hebben een grote invloed op de kwaliteit van leven. Mensen willen graag hun leefstijl aanpassen zodat ze minder kans hebben op deze ziekten.

Hoe is mijn leefstijl op dit moment? En hoe kan ik ziekten als diabetes, hart-en vaatziekten en nierschade voorkomen? Op www.testuwleefstijl.nl kunt u een online vragenlijst invullen over uw gezondheid en leefstijl: beweging, voeding, alcohol, roken en stress. Er zijn ook vragen over uw gezondheid. Die gaan over bloeddruk, cholesterol, bloedsuiker, verschillende hart- en vaatziekten, diabetes type 2, nierschade, longziekten (COPD), lengte en gewicht (BMI) en buikomtrek. Tot slot wordt nog gevraagd naar uw motivatie om uw leefstijl te veranderen en uw persoonlijke voorkeur bij de aanpak van onderdelen van uw leefstijl. Vervolgens krijgt u een persoonlijk advies over hoe u uw leefstijl kunt verbeteren. De Leefstijltest is zo ontwikkeld dat de adviezen zo goed mogelijk aansluiten bij uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke voorkeur.

De leefstijltest is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar die willen weten of ze gezond leven en wat ze kunnen doen om zo nodig gezonder te gaan leven. Het heeft geen zin de Leefstijltest te doen tijdens zwangerschap. Dat is omdat in de Leefstijltest vragen staan over uw buikomtrek en uw gewicht. Deze zijn tijdens zwangerschap veelal vergroot.

De Leefstijltest is ontwikkeld door het Diabetes Fonds, Hartstichting en Nierstichting, in samenwerking met beroepsorganisaties van huisartsen en bedrijfsartsen en het NIPED. Alhoewel de test is toegespitst op Nederland, bevat hij toch ook heel wat nuttige informatie voor iet-Nederlanders.

www.testuwleefstijl.nl/
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram