Pijnstillers kunnen chronische hoofdpijn veroorzaken

nieuws Overdreven gebruik van pijnstillers zoals aspirine tegen hoofdpijn kan bij jongeren aanleiding geven tot het ontstaan van chronische hoofdpijn. Dat blijkt uit een onderzoek aan het Meir General Hospital in Israël. Zij volgden gedurende drie jaar een groep van 26 jongeren die leden aan chronische hoofdpijn. De jongeren namen gemiddeld 28 pijnstillers per week, ruim de helft nam dagelijks pijnstillers. Twee maanden nadat ze gestopt waren met de pijnstillers bleken ze nog maar 3 keer per maand hoofdpijn te hebben.
De onderzoekers denken dat pijnstillers beletten dat de hersenen zelf natuurlijke pijnstillers aanmaken. Zij raden aan bij kinderen met hoofdpijn zeer voorzichtig om te springen met pijnstillers. Volgens de onderzoekers mogen maximaal twee dagen per week pijnstillers worden genomen. Indien de kinderen meer nodig hebben, moeten andere behandelingsmethoden worden gevolgd om de hoofdpijn te voorkomen.

Bron: Journal of Child Neurology 2001, 448-449


Laatst bijgewerkt: december 2001

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram