Over autisme: Autisme en Asperger-syndroom · de stand van zaken

autisme-asperger.jpg

boeken-interviews Autisme is tegenwoordig een alom bekend begrip, maar 25 jaar geleden was dat nog niet het geval. In die periode is er veel veranderd. Over autisme is veel meer duidelijk geworden, en dank zij de film Rain Man werd autisme twintig jaar geleden ook bij het grote publiek bekend. Maar van het Asperger-syndroom – nu bekend als een andere subgroep binnen het autistisch spectrum – had men nog nauwelijks gehoord. Pas in 1994 werd het syndroom van Asperger officieel erkend als aparte stoornis.

In Autisme en Asperger-Syndroom - De stand van zaken zet Simon Baron-Cohen, vooraanstaand wetenschapper en auteur op het gebied van autisme, uiteen welke verschillende stoornissen binnen het autistisch spectrum onderscheiden worden. Hij geeft een overzicht van de huidige inzichten in klassiek autisme en het Aspergersyndroom, wat de overeenkomsten zijn, en hoe zij van elkaar verschillen.Tevens vat hij de nieuwste inzichten samen van onze kennis van het brein, de rol van genetische en biomedische aspecten en de invloed van gedragstherapie.

Daarmee is dit boek een overzichtelijke en toegankelijke introductie voor iedereen die te maken heeft met autisme en het Asperger-syndroom.

De auteur

Prof. dr. Simon Baron-Cohen is een van de meest vooraanstaande wetenschappers op het gebied van autisme. Hij is hoogleraar ontwikkelingspsychopathologie en directeur van het Autism Research Centre van Cambridge University.

Praktische info

Titel: Autisme en Asperger-syndroom / De stand van zaken
Auteur: Simon Baron-Cohen
Uitgeverij Nieuwezijds
Distributie in België: EPO, Berchem - Antwerpen
ISBN 978 90 5712 283 5
Geïllustreerde paperback
192 pagina's
€ 19.95


Laatst bijgewerkt: maart 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram