BBQ-kip met mangosalsa en harissa-yoghurtdressing

Laatst bijgewerkt: mei 2021
123-h-kip-Chloekookt-05-211.jpg

recepten Een zomers gerecht waarin alle smaken samenkomen op één bord: het zoet van de mango, het zuur van de limoen en de zoute, rokerige smaak van de BBQ-kip.

Ingrediënten voor 4 personen
4 kipfilets
2 rijpe mango's
3 rode paprika's
3 limoenen
verse munt
verse koriander
200 g Griekse yoghurt
1 tl currypoeder
1 tl komijn
snufje currypoeder
snufje chilipoeder
1 tl honing
2 tl harissa
1 teentje look

Bereiding
  • Snijd de kipfilets in stukken en marineer ze met 3 el olijfolie, 1 tl currypoeder, 1 tl komijn, een snufje chilipoeder en een snufje zout.
  • Meng de Griekse yoghurt met het sap van 1 limoen, 1 tl honing, 2 tl harissa, een snufje zout en wat fijngehakte koriander. Zet de dressing koel.
  • Snijd de mango’s in fijne stukjes. Meng het sap van 2 limoenen en de fijngehakte munt en koriander onder de mango. Bewaar de salsa even in de koelkast. 
  • Snijd de paprika’s in grove stukken. Gril de paprika’s tot ze kleuren, snijd ze daarna in blokjes. Kruid met een snufje currypoeder, een snufje chilipoeder en zout. Als de paprika’s zijn afgekoeld, meng je ze onder de mangosalsa.
  • Gril de gemarineerde kip tot ze gaar is.
  • fVerdeel de mangosalsa en de gegrilde kip over de borden. Serveer met de harissa-yoghurtdressing.
Tip: Je kunt ook nog avocadoblokjes toevoegen aan de mangosalsa.

123-h-chloekookt-cover-05-21.jpg
Een recept uit het boek 'Chloé Kookt' van Chloé Lauwers
uitgegeven door Pelckmans Uitgevers


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram