ad

Aziatische visburgers met groenten

Laatst bijgewerkt: oktober 2020
123-h-visburger-PN-11-20.jpg

recepten

Een smaakvolle visburger op basis van zalm.
Een gezonde lunch, maar je kunt het ook als hapje serveren.

Werk: 20 minuten
Gaartijd: 20 minuten


Ingrediënten voor 2 personen
300 g verse zalm
1 lente-ui
2 eetlepels groene currypasta
1 knoflookteentje
10 g koriander
1 ei

Voor de groenten
1 rode paprika
1 rode ui
2 tomaten
2 knoflookteentjes

Bereiding
- Snijd de paprika in reepjes, de ui in plakjes en de tomaten in stukken. Snijd de knoflook fijn. Stoof de paprika en ui in flink wat olijfolie. Als de groenten gaar beginnen te worden, voeg je de tomaat en knoflook toe. Kruid met peper en zout en laat zachtjes verder garen.
- Snijd de zalm in kubusjes van 0,5 cm. Hak de knoflook, koriander en lente-ui fijn. Meng samen met het ei en de currypasta door de vis. Let op met de currypasta; proef hoe sterk die is en voeg toe naar smaak. Kruid met wat zwarte peper en meng zorgvuldig door elkaar. Het is nu nog een vochtige brij, maar maak je geen zorgen: bij het bakken kleeft alles mooi aan elkaar.
- Smelt wat kokosvet of boter in een pan. Vorm met twee lepels balletjes van het gehakt en bak ze 2 minuten aan elke kant in een hete pan. Draai ze voorzichtig om. 
- Lepel de groenten op de borden en schik er de visburgertjes op. Werk eventueel af met nog wat koriander.

EchtEtencover.jpg
Een gerecht uit het boek 'Echt Eten' - Maak jezelf sterker, gezonder en gelukkiger
van Pascal Naessens, uitgegeven door Lannoo


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub