Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Experts waarschuwen voor plastic lepels, gardes en spatels tijdens het koken

Laatst bijgewerkt: november 2019
123-HD-groenten-wokken-spatel-10-18.png

nieuws

Gebruik tijdens het koken geen plastic lepels, gardes en spatels. Door de warmte kunnen er gevaarlijke stoffen in ons voedsel belanden, waarschuwen Duitse gezondheidsexperts.

Wanneer plastic kookgerei gebruikt wordt wanneer voedsel boven de 70 graden verhit wordt, kunnen er schadelijke oligomeren vrijkomen en in het voedsel belanden. Wanneer die in hoge dosissen genuttigd worden, kunnen ze leiden tot aandoeningen aan de lever en de schildklier. Ze worden ook gelinkt aan kanker, onvruchtbaarheid en hoge cholesterol.

De waarschuwing komt van het Duitse voedselagentschap. Het is niet voor het eerst dat het gebruik van plastic tijdens het koken afgeraden wordt. Veel plastic kookgerei is gemaakt van synthetische chemicaliën om hoge temperaturen aan te kunnen en vetvrij te blijven.

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191108_04707070

Het Nieuwsblad


pub