Handige wistjedatjes voor in de keuken: hoe versnijd je een avocado?

Laatst bijgewerkt: maart 2018
123-avocado-03-18.jpg

tips Zo ga je te werk.

Snijd de rijpe avocado in de lengte tot aan de pit middendoor met een scherp mes.
Leg de twee helften open: een helft met pit en een helft zonder pit.

Snijd nu beide helften nog eens halfweg in de lengte middendoor tot vier kwarten. Nu heb je drie stukken avocado zonder pit en één stuk met pit. De pit kan je nu zeer gemakkelijk wegnemen.

Er is nog een andere manier om de pit netjes te verwijderen, maar die vraagt iets meer handigheid: Neem een handdoek in je hand en leg er de avocadohelft in met de pit naar boven toe. Plof voorzichtig een groot mes in de pit, wrik het even rond en haal het eruit met de pit eraan vast geregen.

Om het vlees in de helften los te snijden, gebruik je best een gewoon bestekmes.
Snijd het vruchtvlees tot aan de schil in de lengte in schijfjes of in blokjes en gebruik dan een lepel om alles er mooi uit te halen. Bij kwarten kan je de rijpe schil er gewoon aftrekken en daarna het vruchtvlees in de gewenste vorm snijden.

Zorg ervoor dat de avocado voldoende rijp is. Het kroontje moet mooi bruin zijn en het vruchtvlees moet zacht veren wanneer je op de schil drukt. Wil je het rijpingsproces wat bespoedigen, verpak de avocado's dan met een rijpe banaan in een papieren zak. Na een dag of twee zijn ze zeker rijp.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 21/04/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt