Een handig wistjedatje voor in de keuken: peper en zout

123-peper-en-zout-kruiden-koken-10-17.jpg

nieuws

Peper en zout eten we elke dag.  En toch gebruiken we die specerijen niet altijd op de juiste manier. 

Peper die kookt wordt intenser van smaak. Daarom is het raadzaam om peper pas op het einde van de bereiding toe te voegen aan een gerecht dat moet koken, zoals bijvoorbeeld soep. Zo kan je de pepersmaak juister doseren. Laat de je peper meekoken, dan smaakt de soep veel meer gepeperd.

Zout trekt vocht weg. Wil je groente, zoals bijvoorbeeld witloof of ui, lichtbruin aanbakken? Voeg dan pas na het aanstoven het zout toe, anders ligt je groente in haar vocht te baden en wordt ze niet goudgeel of bruin.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: februari 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram