ad

Onze redactie

Laatst bijgewerkt: september 2020
unsplash_pen_redactie.jpg

nieuws

Wie schrijft de artikels op gezondheid.be? Graag stellen we onze redactie voor: een team van redacteurs en journalisten die medische informatie kneden tot leesbare artikels. Wij worden daarin bijgestaan door een groep van artsen en experts.


annemie vandeweerdt_profiel.jpg

Annemie Vandeweerdt studeerde in 1998 af aan de K.U.Leuven met een diploma Germaanse Talen en Zakelijke Taalbeheersing op zak. Al snel geraakte ze gefascineerd door digitale marketing en communicatie. Als Content Manager voor Gezondheid NV combineert ze die ervaring met haar passie voor taal.

sofie van rossom.jpg

Sofie Van Rossom scherpte haar potlood aan in de opleiding journalistiek. In 2007 studeerde ze af en sindsdien doet ze niets liever dan met woorden puzzelen tot ze samen een vlotte tekst vormen. Als freelancer verkiest ze onderwerpen die uit het dagelijks leven gegrepen zijn, maar ze gaat met plezier de uitdaging aan om een steviger stuk te vermalen tot een hapklare brok. Daarnaast zet Sofie als begeleider van stagiairs maar al te graag de puntjes op de i.
andy furnier.jpg

Andy Furniere publiceerde als zelfstandig journalist al in een brede waaier van media. Zijn eerste professionele ervaring deed hij op met buitenlandse reportages voor MO*, waarna hij vooral begon te schrijven voor Engelstalige expatmedia zoals Flanders Today. Later breidde hij zijn portfolio stelselmatig uit en begon zich steeds meer te interesseren voor onderwerpen in het brede domein van gezondheid en wetenschap. Hij haalt in het bijzonder voldoening uit het uitspitten van ingewikkelde thema’s, om vervolgens op een toegankelijke manier de essentie door te kunnen geven. 


hilde deweer_profiel.jpg
Hilde Deweer is een rasechte foodie. Kort na haar opleiding tot licentiaat-vertaler (nu master) in Antwerpen begon ze haar loopbaan bij Drukkerij-Uitgeverij Lannoo. Daarna liet ze zich verleiden tot een lang intermezzo in de groothandel van sanitair en verwarming, maar finaal keerde ze terug naar haar eerste liefde: de wereld van het boek. Twaalf jaar lang was ze adjunct-uitgever van het lifestylefonds bij Uitgeverij Stichting Kunstboek waar ze een aantal grote namen in de culinaire wereld begeleidde. Ze haalde zelf de pers als samensteller van de bekende bierbijbel ‘Alle Belgische Bieren’. Met andere woorden, Hilde is gepokt en gemazeld in het boekenvak. 

Dr Judith Schmitz.JPG

Dr. Judith Schmitz studeerde medische biologie en promoveerde op het gebied van moleculair tumoronderzoek in Duitsland. Ze werkte enkele jaren als PR adviseur voor medische en farmaceutische bedrijven, apotheken en zelfhulpgroepen. Na een extra studie journalistiek werkt ze nu als journaliste voor verschillende internationale magazines.
Oproep
We proberen ons team voortdurend uit te breiden met gespecialiseerde mensen die niet alleen een vlotte pen hebben, maar ook een diepgaande interesse voor alles wat met onze gezondheid te maken heeft. Stuur gerust een mail naar annemie@gezondheid.be als jij jezelf hierin herkent.
ad


pub