Onze redactie

Laatst bijgewerkt: november 2019
123-stet-comp-diagn-04-18.jpg

nieuws

Wie schrijft de artikels op gezondheid.be? Graag stellen we onze redactie voor.Annemie Vandeweerdt studeerde in 1998 af aan de K.U.Leuven met een diploma Germaanse Talen en Zakelijke Taalbeheersing op zak. Al snel geraakte ze gefascineerd door digitale marketing en communicatie. Na verschillende functies bij bedrijven als Belgium AdValvas, Brussels Airlines en These Days besloot Annemie in 2014 om als zelfstandige aan de slag te gaan. Zo kan zij de brug slaan tussen haar ervaring met digitale marketing en de goesting om zelf als redacteur teksten te schrijven en te redigeren. Dat doet zij sinds 2018 met veel plezier voor gezondheid.be en minimi.be.

Hilde Deweer is een rasechte foodie. Kort na haar opleiding tot licentiaat-vertaler (nu master) in Antwerpen begon ze haar loopbaan bij Drukkerij-Uitgeverij Lannoo. Daarna liet ze zich verleiden tot een lang intermezzo in de groothandel van sanitair en verwarming, maar finaal keerde ze terug naar haar eerste liefde: de wereld van het boek. Twaalf jaar lang was ze adjunct-uitgever van het lifestylefonds bij Uitgeverij Stichting Kunstboek waar ze een aantal grote namen in de culinaire wereld begeleidde. Ze haalde zelf de pers als samensteller van de bekende bierbijbel ‘Alle Belgische Bieren’. Met andere woorden, Hilde is gepokt en gemazeld in het boekenvak. Hilde is een levensgenieter pur sang. Lekker eten en drinken is haar passie, en ze staat daarvoor ook graag zelf eens achter het fornuis. Tegelijk gaat ze voor een gezonde levensstijl, wat zich ondertussen in een aantal kookboeken heeft vertaald.
Publicaties:
• Alle Belgische Bieren (uitgegeven bij Stichting Kunstboek)
• 100 Mocktails (uitgegeven bij Standaard Uitgeverij)
• 5 kg minder in 5 weken (uitgegeven bij Standaard Uitgeverij)
• Koken in het weekend, eten de hele week (uitgegeven bij Standaard Uitgeverij)
• Koken voor een maatje minder - min 6 kilo in 6 weken (uitgegeven bij Van Halewyck)

Paul Geerts is medisch journalist en mede-oprichter van Gezondheid.be
• Oprichter en uitgever van diverse nieuwsbrieven over gezondheid: UZGezondheidsbrief (in samenwerking met UZ Leuven), BodyTalk (in samenwerking met VUB) en De Eetbrief (in samenwerking met UGent).
• Directeur van het artsenweekblad De Huisarts en het maandblad Semper.
• Werkzaam voor diverse medische vakbladen zoals Tempo Medical en verslaggever van medische congressen voor Medisquare.
• Bestuurder van diverse vzw’s voor gezondheidsopvoeding en gezondheidsinformatie: Question Santé, Omtrent Gezondheid en Impact Santé. 
• Uitgever en redactiesecretaris van het medische vakblad Vax Info.
• Lid van de Vlaamse Vaccinatiekoepel, het officiële adviesorgaan van de Vlaamse Gemeenschap over vaccinaties.

Oproep
We proberen ons team voortdurend uit te breiden met gespecialiseerde mensen die niet alleen een vlotte pen hebben, maar ook een diepgaande interesse voor alles wat met onze gezondheid te maken heeft. Stuur gerust een mail naar annemie@gezondheid.be als jij jezelf hierin herkent.


pub