Onze redactie

Laatst bijgewerkt: augustus 2021
unsplash_pen_redactie.jpg

nieuws

Wie schrijft de artikels op gezondheid.be? Graag stellen we onze redactie voor: een team van redacteurs en journalisten die medische informatie kneden tot leesbare artikels. Wij worden daarin bijgestaan door een groep van artsen en experts.


annemie vandeweerdt_profiel.jpg

Annemie Vandeweerdt studeerde in 1998 af aan de K.U.Leuven met een diploma Germaanse Talen en Zakelijke Taalbeheersing op zak. Al snel geraakte ze gefascineerd door digitale marketing en communicatie. Als Content Manager voor Gezondheid NV combineert ze die ervaring met haar passie voor taal. 
Mail: annemie@gezondheid.be

sofie van rossom.jpg

Sofie Van Rossom scherpte haar potlood aan in de opleiding journalistiek. In 2007 studeerde ze af en sindsdien doet ze niets liever dan met woorden puzzelen tot ze samen een vlotte tekst vormen. Als freelancer verkiest ze onderwerpen die uit het dagelijks leven gegrepen zijn, maar ze gaat met plezier de uitdaging aan om een steviger stuk te vermalen tot een hapklare brok. Daarnaast zet Sofie als begeleider van stagiairs maar al te graag de puntjes op de i.
Mail: sofie@gezondheid.be
hilde deweer_profiel.jpg
Hilde Deweer is een rasechte foodie. Kort na haar opleiding tot licentiaat-vertaler (nu master) in Antwerpen begon ze haar loopbaan bij Drukkerij-Uitgeverij Lannoo. Daarna liet ze zich verleiden tot een lang intermezzo in de groothandel van sanitair en verwarming, maar finaal keerde ze terug naar haar eerste liefde: de wereld van het boek. Twaalf jaar lang was ze adjunct-uitgever van het lifestylefonds bij Uitgeverij Stichting Kunstboek waar ze een aantal grote namen in de culinaire wereld begeleidde. Ze haalde zelf de pers als samensteller van de bekende bierbijbel ‘Alle Belgische Bieren’. Met andere woorden, Hilde is gepokt en gemazeld in het boekenvak. 

robert.jpg
Robert van den Heuvel ontdekte zijn interesse in het schrijven van teksten als liedjesschrijver in zijn tienerjaren. Hij heeft zich sinds die tijd breed ontwikkeld binnen het gezondheidsdomein. Met afgeronde masteropleidingen in de psychologie en de revalidatiewetenschappen bekijkt hij gezondheidsonderwerpen vanuit verschillende perspectieven. Het liefst maakt hij de vertaalslag van nieuwe inzichten in de wetenschap naar heldere informatie en bruikbare tips voor lezers.
Oproep
We proberen ons team voortdurend uit te breiden met gespecialiseerde mensen die niet alleen een vlotte pen hebben, maar ook een diepgaande interesse voor alles wat met onze gezondheid te maken heeft. Stuur gerust een mail naar annemie@gezondheid.be als jij jezelf hierin herkent.
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram