Rekoefeningen en yoga verlichten rugklachten

nieuws Rekoefeningen helpen tegen rugpijn. In de mate bij yogaoefeningen ook rekoefeningen worden uitgevoerd, helpt ook yoga. Dat blijkt uit onderzoek van het National Institute of Neurological Disorders and Stroke gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine. Het onderzoek wilde nagaan of yoga meer effect heeft op rugpijn dan gewone rekoefeningen. Dat bleek niet het geval te zijn. Het zijn de rekoefeningen die het verschil maken.

Bij het onderzoek waren een 200-tal volwassenen met matige chronische rugpijnklachten betrokken. Een eerste groep volgde gedurende 12 weken yogalessen die vooral aandacht besteedden aan het rekken en versterken van de rug- en beenspieren. De tweede groep kreeg een klassiek stretchingprogramma met eveneens de klemtoon op rug- en beenspieren, in combinatie met spierversterkende oefeningen. Een derde groep kreeg een boek en advies over oefeningen en een gezonde levensstijl.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram