De e-sigaret: alleen te koop in de apotheek

123-vr-e-sigaret-170_12.jpg

nieuws E-sigaretten met nicotine kunnen met geneesmiddelen geassimileerd worden en dienen garanties te bieden op vlak van kwaliteit, doeltreffendheid en schadeloosheid. De verkoop ervan wordt voorbehouden aan apotheken en de reclame valt onder de geneesmiddelenwetgeving. Het toezicht en de controle op de exclusieve verkoop in de apotheken moeten worden versterkt.
Dat zegt de Hoge Gezondheidsraad in een nieuw advies over sigaretten.
Het accidenteel opdrinken van een capsule met een hoge dosis nicotine kan in bepaalde omstandigheden schadelijk zijn. Om dit of gevaarlijke cocktails te vermijden, moet het hervullen van capsules door de verbruikers worden verboden.

De verkoop van e-sigaretten zonder nicotine mag vrij blijven, maar zou moeten onderworpen worden aan nieuwe strenge regels inzake reclame (vooral de gezondheidsclaims) en een verkoopverbod aan personen onder de 18 jaar. De wet op het rookverbod in bepaalde openbare plaatsen moet ook van toepassing zijn op e-sigaretten.


Laatst bijgewerkt: februari 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram