Alle hulpmiddelen bij stoppen met roken even effectief

Reduflux-stop-roken.jpg

nieuws Alle hulpmiddelen die mensen gebruiken om te stoppen met roken - zoals nicotinepleisters, nicotinetabletten, medicatie (varenicline of Champix) of een combinatie van nicotinetabletten en -pleisters - zijn even effectief. Belangrijkst is de vaste wil om te stoppen. Dat schrijven onderzoekers van de Universiteit van Wisconsin in het Journal of the American Medical Association.

Ze lieten duizend rokers gedurende 12 weken één van de drie hulpmiddelen gebruiken: nicotinepleisters, het middel varenicline, of een combinatie van pleisters en andere vervangers. Naast gebruik van het hulpmiddel kregen de proefpersonen ook zes therapeutische gesprekken. Het ging om relatief lichte rokers (maximaal 17 sigaretten per dag) die al meerdere stoppogingen achter de rug hadden.

De proefpersonen werden na 26 en na 52 weken getest. Bij alle methoden was na 6 maanden 23 tot 27 procent van de rokers gestopt, na één jaar was dat rond de 20 procent, ongeacht de gebruikte methode.
Zonder hulpmiddelen stopt ongeveer 10 procent van de rokers.

Laatst bijgewerkt: maart 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram