Nieuwsbrief 9 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 9 januari

10 manieren om zelf je bloedsomloop te verbeteren

Als je bloedcirculatie slecht is, vertraagt of blokkeert de bloedstroom, waardoor cellen niet alle zuurstof en voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben. Dat uit zich bijvoorbeeld in koude of gevoelloze handen of voeten, een droge huid, broze nagels of haaruitval. Wat kan je eraan doen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

6 exotische vruchten die heel gezond zijn

Mango's, ananassen en papaja's zijn lekkere tropische vruchten die iedereen kent. Maar er zijn er nog veel meer waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Physalis, kumquats, grenadilla, kiwano, mombin, starfruit, hoe zien ze eruit, en wat doen ze voor onze gezondheid?

Lees verder

Gezondheid.be

Goedkope en dure honing: wat is het verschil?

Honing is een populair product omwille van de heilzame effecten op de gezondheid. De prijzen van honing lopen echter sterk uiteen. Wat is het verschil tussen dure en goedkope honing?

Lees verder

Gezondheid.be

Amenorroe: waarom geen menstruatie?

Amenorroe of amenorrhea treedt op wanneer je je maandelijkse menstruatie mist. Het is normaal dat je niet menstrueert tijdens de zwangerschap of na de menopauze. Maar als je menstruatie uitblijft op andere momenten, kan dit een symptoom zijn van een onderliggend medisch probleem.

Lees verder

Gezondheid.be

Het verrassende nut van kippenvel

Tot nu toe werd gedacht dat kippenvel een nutteloos evolutionair overblijfsel was, stammend uit de tijd dat het onze fel behaarde voorouders hielp zich te beschermen tegen een koude-opstoot. Onderzoek toont nu dat dit mechanisme op langere termijn de haargroei zou kunnen bevorderen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 09/01/2024 , bijgewerkt op 15/01/2024
volgopfacebook

volgopinstagram