Nieuwsbrief 23 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 23 januari

Is citroenwater in de ochtend echt zo gezond?

Op internet staan veel berichten over de vermeende gezonde effecten van een glas citroenwater ’s ochtends vroeg, zeker op een nuchtere maag. Maar is dat echt wel zo goed voor je lichaam?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Soorten vetten en het effect op ons lichaam

Vet staat tegenwoordig in een negatief daglicht, maar we hebben absoluut vet nodig om gezond te blijven. Er bestaan echter verschillende soorten vet... Prof. dr. Eric De Maerteleire, auteur van Fabels en feiten over voeding en gezondheid, vat de info nog eens samen.

Lees verder

Gezondheid.be

Inemuri: het Japanse dutje dat je productiviteit stimuleert

Als je baas je betrapt terwijl je achter je bureau zit te dutten, zal hij je waarschijnlijk geen opslag geven. Toch kan een dutje je prestaties verbeteren… als je je aan enkele voorwaarden houdt tenminste. In Japan kennen ze er alles van: daar hebben ze eeuwen geleden al de voordelen van ‘Inemuri’ ontdekt.

Lees verder

Gezondheid.be

Laparoscopie: kijkoperatie van de buikholte

Een laparoscopie is een kijkoperatie, een ingreep waarbij de arts met een laparoscoop in de buikholte kijkt om de oorzaken van verschillende klachten in de buikholte op te sporen en zo mogelijk direct te behandelen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat kan je doen tegen nekpijn?

Meestal verdwijnen nekklachten vanzelf na enkele dagen tot weken. Intussen zijn er wel enkele dingen die je kan doen om de pijn draaglijker te maken. We zetten dertien remedies op een rij.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 23/01/2024 , bijgewerkt op 30/01/2024
volgopfacebook

volgopinstagram