Nieuwsbrief 15 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 15 februari

Wat is emotionele intelligentie?

Decennialang heeft de focus gelegen op specifieke onderdelen van de intelligentie, zoals logisch redeneren, wiskundige vaardigheden, verbale vaardigheden... Onderzoekers waren echter verbaasd over het feit dat een hoog IQ niet altijd leidt tot professioneel en persoonlijk succes, en vonden dat er nog een component is die hiertoe bijdraagt: emotionele intelligentie. 
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe gevaarlijk is insecticide acetamiprid voor onze gezondheid?

Albert Heijn doet een terugroepactie omdat de spinazie te veel acetamiprid bevat. Wat is acetamiprid en hoe gevaarlijk is de stof voor mens en milieu? 

Lees verder

Gezondheid.be

Is havermout gezond als je wil afvallen?

Het is niet altijd makkelijk om gezonde keuzes te maken binnen het rijke aanbod van broden en ontbijtgranen. Havermout heeft een gezond imago, maar is dat terecht? En is het een betere keuze dan brood?

Lees verder

Gezondheid.be

Bleken van verkleurde tanden

Sommige mensen hebben van nature witte tanden, die van anderen zijn geler. Tanden en kiezen kunnen door diverse oorzaken verkleuren. Veel mensen vinden verkleuringen lelijk en willen daarom hun tanden laten behandelen. We overlopen de mogelijkheden.

Lees verder

Gezondheid.be

‘Slimmen’: snel dronken worden door wodkatampons

Een in alcohol gedrenkte tampon vaginaal of anaal inbrengen om zo sneller dronken te zijn: het is een trend die nu en dan de kop opsteekt op sociale media. Hoe gevaarlijk is ‘slimmen’? En wat zijn de mogelijke gevolgen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 15/02/2024 , bijgewerkt op 21/02/2024
volgopfacebook

volgopinstagram