- dossierStoppen met roken tijdens zwangerschap: wat helpt?
- dossierDe ultieme checklist: 15 dingen die je moet regelen tijdens je zwangerschap
- dossierExpert Michaël Sels over diëten en gezonde voeding
- dossierWat moet je eten en drinken tegen een hoge bloeddruk?
- nieuwsAcute diarree op reis: hoe kan je als ouder anticiperen?
Hoeveel zout mag je eten tijdens de zwangerschap?
dossier
Zout is onmisbaar in ons dieet omdat het rijk is aan natrium, een mineraal dat helpt om het vochtgehalte en de pH-balans van ons lichaam te handhaven. Ook tijdens de zwangerschap is zout essentieel, want het houdt de vloeistofniveaus in het lichaam in stand die nodig zijn bij de ontwikkeling van een baby. Te veel zout kan echter voor problemen zorgen, vooral tijdens de zwangerschap.
Waarom is zoutinname belangrijk tijdens de zwangerschap?
Lees ook: Zwangerschapskalender: je zwangerschap van week tot week
Welke dosis is veilig?
Bewerkt en verpakt voedsel bevat grote hoeveelheden zout. Let dus op met gezoete dranken, ontbijtgranen, sauzen en brood(jes). Hoewel ze zoet smaken, bevatten sommige voedingsmiddelen namelijk meer zout dan je zou verwachten. Je kan het beste altijd het etiket lezen om te zien hoeveel zout een product bevat.
Lees ook: Hoe kan je je (ongeboren) baby en kinderen beschermen tegen hormoonverstoorders?
Lees ook: 80 procent zwangere vrouwen kiest voor de NIPT