ad

Rijstsalade met meloen en eendenborst

Laatst bijgewerkt: april 2020
123-h-rijst-meloen-eend-04-20.jpg

recepten Zodra het buiten aangenaam warm wordt, krijgen we zin in BBQ maar ook in lekker frisse gerechten.
Meloen, bruine rijst en linzen, en eendenborst zijn de hoofdrolspelers in dit oosters getint slaatje.  

Ingrediënten voor 4 personen
400 g eendenborstfilet (1 grote filet)
1 lange sjalot, gesnipperd
1 chilipeper, gesnipperd
1 appel (kanzi of pink lady), geschild en in blokjes
1 el ras-el-hanout
1 el vloeibare honing
1/2 el frambozenazijn
4 el kokosmelk
2 tot 4 el sap van roze pompelmoes (of sinaasappel)
1 el sesamzaadjes
1/2 meloen
125 g bruine rijst en linzen (als mix verkrijgbaar)
peper en zout
optioneel: takjes koriander

Bereiding
- Kook de bruine rijst en linzen gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Snij het vel van de eendenborst een paar keer kruiselings in met een scherp mes. Bak de filet 10 minuten op het vel in een droge pan en kruid met peper en zout. Draai hem om en laat nog een 5-tal minuten garen. Haal het vlees uit de pan, laat het afkoelen onder folie en snij het dan in fijne reepjes. Verwijder het vet uit de pan, maar laat nog voldoende over om de sjalot en appel te stoven.
- Bak de versnipperde sjalot en chilipeper glazig in dezelfde pan, voeg de appelblokjes en ras-el-hanout toe en laat ze 1 minuut meestoven tot ze zacht zijn.
- Roer de honing, frambozenazijn, kokosmelk en het pompelmoessap erdoor en laat even uitdampen.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
- Schep met een parisiennelepel kleine bolletjes uit de meloen.
- Meng de eendenborst, het appelmengsel, de sesamzaadjes en leg de meloenbolletjes erop. Garneer eventueel nog met verse koriander.

Bron: 'Koken in het weekend, eten de hele week' van Hilde Deweer


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub